Belæg dit anlæg med granit

Står du og mangler en vis form for belægning til enten din have, indkørsel eller noget helt tredje? Der er tonsvis af forskellige belægnings muligheder, og derfor er det vigtigt, at man vælger det, man selv synes passer en bedst. Mange ejer enten et hus, sommerhus eller en form for et feriehus som alle har en form for indkørsel. Da indkørslen er det første man ser, er det vigtigt, at præcis det første indtryk bliver godt. Derfor handler det også om udseendet af belægningen, når man skal vælge. Mange tænker også på vedligeholdelse, da de fleste ikke har den tid som det måske kan tage, at “pleje” en indkørsel. Præcis derfor kan granitskærver være en god løsning. Granitskærver findes i mange størrelser og farver, og der findes helt sikkert en type for alles smag. Udover at det giver et flot indtryk til indkørslen eller haven, er der faktisk også visse fordele ved netop at vælge granitskærver. Med en belægning på 3-5 cm kan man som haveejer, nemt slippe for at luge ukrudt altid og hele tiden. Men ikke kun i haven er der fordele ved granitskærver. Med granitskærver i indkørslen passerer regnvandet ned igennem, hvor det nemt og hurtigt derefter synker ned i jorden. Granitskærver bliver dog også ofte valgt, pga. deres udseendende. I tørt vejr er gråsorte, hvorimod de i regnvejr fremstår meget mørkere, næsten kulsorte. Granitskærver er bla. gode til at give et “japansk” indtryk til et bed, hvis det er det man ønsker. Mange holder bede, hvor granitskærver er det element, der spiller mest ind. Mange indrammer desuden også deres bede, med enten brosten eller kantsten. Granitskærverne rives nemt, og er godt som bundlag. De pakker sig tæt, og holder dermed også ukrudt væk. Granitskærverne skal lægges i en tykkelse af ca. 5 cm. Størrelserne på stenene kan variere alt efter hvor de købes. Stenene bliver sorteret igennem en maskine, for at få den pågældende størrelse. Mange vælger dog de største, da det giver et rustikt indtryk. De største sten giver også den fordel, at de ikke sidder fast i bildækkene. Stenene kan nemt give en kontrast til huset, hvis de lægges i indkørslen, da udvalget af farver er stort.

http://www.fc-beton.dk/granit_284.html

 

Indram dit bed med brosten

 

For at give dit bed lidt kant, kan det indrammes med sten. Det får det til, at se meget rustikt ud. Brosten ville sagtens kunne supplere, hvis granitskærverne først er blevet lagt som underlag. Brosten er som regel lavet af granit, men de findes også af porfyr, basalt eller gnejs. Brosten vælges ofte de steder hvor området trænger til et pift, eller for at give et robust indtryk. Til den smag, anvendes kantsten også ofte. Brosten er meget modstandsdygtig, da det kan modstå meget hård slid. Brosten anvendes derfor også tit i indkørsler, da det holder til den daglige slid fra gående som kørende. Brosten kan købes i mange forskellige former, størrelser og farver, så der er noget for enhver smag. Brugte brosten er i højeste kurs, og måske også dem, de fleste finder smukkest.

Benyt stabilgrus som bærelag

Når man skal lægge ny indkørsel, og man overvejer granitskærver som belægning til den, så har man brug for et vis bærelag. I indkørsler er der brug for bærelag, fordi den skal kunne holde til, at en bil eller lastbil kører ovenpå belægningen. Bærelagets tykkelse afhænger af den type jord, som er i området omkring huset. Tykkelsen af laget afhænger også meget af hvor stor belastning, der skal befinde sig ovenpå. Nederst skal der befinde sig et bundsikringslag. Hvis jorden består af ler, skal bundsikringslaget være mindst 30 cm. Består bundsikringslaget primært af sand og grus, er et bundlag på ca. 20 cm optimalt. Derfor er stabilgrus et godt valg. Stabilgrus bruges primært, når jorden er for blød. Det lægges ovenpå bundsikringslaget, for at gøre jorden solid og holdbar. For at sikre, at stabilgruset ikke går op imellem stenene i indkørslen, kan man lægge et lag stenmel imellem. Man kan også, for at være på den helt sikre side, benytte en fiberdug ovenpå stenmelet.

Indlægget er sponsoreret